Бившият водещ на Fox News Тъкър Карлсън обяви стартирането на ново шоу в социалната мрежа Twitter - знак, че преговорите за постигане на приятелска раздяла с телевизията, с която той все още има договор, са пропаднали, коментират в редакцията на американския вестник The New York Times.

Карлсън не разкри подробности кога ще започне новата му програма или какъв вид съдържание ще има тя. Многото въпроси без отговор подчертаха несигурността около бъдещето му, след като бе лишен от платформа в най-гледаното време на Fox News.

Fox News може в крайна сметка да блокира всеки опит на водещия да се върне към важна роля в консервативните медии, твърди изданието.

Представител на Fox Corporation, който е участвал в преговорите относно подробностите за напускането на Карлсън, не коментира изявлението му.

В понеделник Карлсън е провел разговор с изпълнителния председател на Fox Corporation, Лаклан Мърдок, за да обсъдят възможно напускане на компанията, според източник, запознат с дискусиите в хода срещата.

Един от начините, по които Fox News може да се опита да попречи на Карлсън да публикува нови видеоклипове, е да потърси съдебна забрана, казва Анди Лий, адвокат в областта на развлеченията във Foley & Lardner. Но телевизията ще трябва да убеди съдиите, че Карлсън нанася непоправима вреда на медията, като например накърнява нейната репутация или разкрива чувствителна информация.