Бившият водещ на Fox News Тъкър Карлсън обвини американските медии и политици от двете големи партии в САЩ, че премълчават важни въпроси за бъдещето на страната. С такава оценка той говори във видео, публикувано в сряда на страницата му в Twitter, предава The Guardian. Така той направи първото си изявление след напускането на телевизията.

Според Карлсън американските медии обръщат внимание на обсъждането на "безсмислени и неуместни" въпроси. "В същото време безспорно важните теми, които ще определят бъдещето ни, като война, граждански свободи, нови направления в науката, демографски промени, корпоративна власт, природни ресурси, изобщо не се обсъждат“, продължи журналистът. "Обсъждането на тези въпроси е забранено в американските медии", подчерта той.

"Двете политически партии и техните спонсори постигнаха споразумение за това какво е от полза за тях и се сговориха да спрат обсъждането на тези (изброени) въпроси“, продължи Карлсън. Той отбеляза, че в тази ситуация се създава впечатлението, че САЩ са "еднопартийна държава“. "Тъжно е, но няма да е винаги така“, завърши журналистът и подчерта, че "истината ще възтържествува“.