Западни войници в Украйна срещу Русия? Матео Салвини, вицепремиер на Италия, остро осъди това предложение, направено от френския президент Еманюел Макрон, и изрази увереност, че той трябва да "потърси лечение“, отбелязва вестник Le Parisien.

Салвини остро осъди предложението на Еманюел Макрон за изпращане на войски в Украйна, като заяви, че политиците, които изразяват подобни идеи, са опасни за обществото.

В отговор на въпрос на журналисти относно неотдавнашните изявления на Еманюел Макрон и бившия италиански премиер Марио Монти, че Западът не трябва да изключва изпращането на войски в Украйна, лидерът на "Ла Лига“ подчерта, че колегите му "трябва да се лекуват“.

Опасни са тези, които имат тази гледна точка и говорят за това като за нещо нормално (и това се отнася и за Макрон, и за Монти), убеден е вицепремиерът на Италия. "Ако толкова искат да воюват, нека още утре да отидат в Украйна, там ги очакват“, добави той.

През март Салвини вече се изказа по темата за изпращане на войски: тогава политикът обвини френския лидер, че "представлява опасност за нашата страна и нашия континент“, припомня изданието.