Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп засили позициите си сред поддръжниците и представителите на Републиканската партия на фона на възможните обвинения срещу него във връзка с плащането за мълчание, направено от звездата на филмите за възрастни Сторми Даниелс, пише The Guardian.

Според проучване на Morning Consul 54% от анкетираните подкрепят политика като възможен партиен кандидат на президентските избори през 2024 г.

Както беше отбелязано, най-вероятният основен съперник на Тръмп сред републиканците, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, печели само 26% подкрепа, като получава най-ниските резултати през последните четири месеца. Третото място в рейтинга е за бившия вицепрезидент на САЩ Майк Пенс, 7% от анкетираните са готови да го подкрепят.

ДеСантис и Пенс, за разлика от Тръмп, все още не са обявили официално участието си в предизборната надпревара. В същото време, според проучването, в хипотетичен двубой между бившия президент и настоящия ръководител на Белия дом Джо Байдън той излиза губещият - 44% са готови да подкрепят настоящия президент на САЩ и само 41% републиканския политик.

По-рано беше съобщено, че 46% от републиканците са готови да подкрепят Тръмп, а 32% -Рон ДеСантис.