В хода на разследването на класифицираните документи, намерени в резиденцията на Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго, Хилари Клинтън заяви, че бившият ѝ политически опонент трябва да бъде подведен под отговорност за всяко нарушение, информира Business Insider.

Бившият президент на САЩ е разследван от Министерството на правосъдието за изнасяне на секретни документи в дома му в Мар-а-Лаго. Разследването проверява дали Тръмп е нарушил три закона, включително част от Закона за шпионажа, което може да го прати зад решетките за 33 години.

"Той не е президент на страната. Смятам, че както при всеки американец, ако има доказателства, те трябва да бъдат разследвани", каза Клинтън. Бившият държавен секретар заяви, че не иска да "съди" разследването на Тръмп. Тя обаче твърди, че "никой не е над закона".

"Достатъчно дълго съм била оценявана погрешно, няма да съдя някой друг", каза тя. Клинтън бе обект на разследване на Държавния департамент за използването на частен имейл сървър по времето, когато е била държавен секретар.

"И като държавен секретар, и като гражданин съм отговаряла на всички въпроси, които някога са ми били задавани. Давах показания в продължение на единадесет часа - каза Клинтън. "Смятам, че системата трябва да работи по този начин", добави тя.