Доналд Тръмп планира да проведе първото си предизборно събитие в Южна Каролина, съобщава изданието Politico, позовавайки се на съветници на бившия американски президент.

Тръмп ще организира събитието в Колумбия в края на януари. Според съветниците му Браян Джак и Сузи Уайлс то няма да се проведе във формат на митинг, а ще бъде в по-тесен кръг от хора. Сътрудниците на бившия президент виждат това като първа стъпка към публичната фаза на предизборната кампания през 2024 г.

Според съветниците на Тръмп подобно събитие показва, че бившият лидер на Белия дом е предприел важни стъпки за подготовка за номинацията си за кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия. "Не всичко, което се случва по време на [предизборната] кампания, се прави пред обществеността, ние не рекламираме аспекти от организацията на кампанията“, заяви съветникът на Тръмп Крис ЛаЧивита.

Тръмп обяви на 15 ноември миналата година, че ще се кандидатира отново на президентските избори през 2024 г. Настоящият държавен глава на САЩ Джо Байдън обяви планове да претендира за втори мандат на 9 ноември, но предупреди, че ще вземе окончателно решение едва в началото на следващата година.