Бившият президент на САЩ и фаворит за номинацията на Републиканската партия през 2024 година Доналд Тръмп пледира невинен пред съда в Манхатън, където му се връчва обвинения за 34 нарушения по казуса с плащането за мълчание на актрисата от филми за възрастни Сторми Даниълс, съобщава Reuters.

Облечен в тъмносин костюм и червена вратовръзка, 76-годишният Тръмп показа малко емоция на лицето си, когато помаха на тълпа, събрала се пред сградата на съда, след като беше изкаран с кортеж от резиденцията си в Ню Йорк в Тръмп Тауър.

Тръмп, който нарече обвиненията политически мотивирани, вдигна юмрук във въздуха в жест към репортерите, докато напускаше Тръмп Тауър.

Изглеждайки мрачен, Тръмп не каза нищо, докато минаваше покрай полицията и през коридора в съдебната палата, преди да влезе в съдебната зала за процедурата по обвинението.

Първият действащ или бивш президент на САЩ, изправен пред наказателни обвинения, Тръмп беше обвинен от голямо жури в Манхатън миналата седмица по дело, произтичащо от плащане на тайни пари през 2016 г. на порнозвездата Сторми Даниелс, въпреки че конкретните обвинения все още не бяха оповестени.