Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще бъде задържан на 21 март по "стари и напълно развенчани" обвинения, което е разбрал поради изтичане на информация от Прокуратурата на Манхатън.

"Незаконни изтичания от... службата на Окръжната прокуратура в Манхатън... показват, че въпреки че не е доказана вина, въз основа на стари и напълно развенчани обвинения от множество други прокурори,... бившият президент на САЩ ще бъде задържан следващата седмица във вторник“, написа Тръмп в Truth Social, призовавайки поддръжниците си да излязат на протест.

Представител на Прокуратурата отказа да коментира информацията, уточни на свой ред Reuters.

На 9 март американският вестник The New York Times съобщи, че Тръмп може да бъде изправен пред наказателни обвинения във връзка с предполагаемо плащане на пари на порно актрисата Сторми Даниълс, за да пази в тайна тяхната предполагаема афера.

The Wall Street Journal съобщи по-рано, че месец преди изборите в САЩ през ноември 2016 г. бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен е платил на Даниълс 130 000 долара, за да пази в тайна информацията за интимните отношения с политика. Самият Коен призна, че е платил на Даниълс от собствени средства и без знанието на Тръмп. Тя заведе дело срещу Тръмп и Коен, искайки анулиране на споразумение, което я задължава да пази в тайна тази информация. Даниълс ги обвинява и в разпространение на клеветническа информация за нея.