Въпреки умерените резултати на Републиканската партия на междинните избори в САЩ, бившият държавен глава Доналд Тръмп е "твърдо решен“ да обяви кандидатурата си за следващите президентски избори в страната на 15 ноември, съобщава информационният портал The Daily Beast, позовавайки се на източник.

Съгласно разпространената информация, Тръмп ще обяви номинацията си от резиденцията Мар а Лаго във Флорида в 21:00 часа местно време (05:00 часа българско време).

Събитието ще се проведе с помпозност, целта му е да "подпали деморализираната основа на Републиканската партия". "Президентът ще направи специално съобщение във вторник“, разкри пред портала източник, запознат с намеренията на Тръмп.

Според съветници на бившия президент на САЩ, ако отстъпи сега, потенциалните съперници на бившия президент на изборите ще видят в него "слабост“. "[Но] също има шанс той да измисли някаква причина“, каза един от съветниците пред изданието. Той също така нарече малко вероятен отказа на Тръмп да обяви участието си в президентската надпревара.

Някои от съветниците на политика коментират, че той е "нетърпелив" да води кампания и да "разчиства сметки“ с опонентите си. "Те забравят, че той унищожи 16 противника през 2016 г. и оттогава държи цялата партия в страх. Сигурен съм, че ще има конкуренти. Но е по-добре да се готвят за война, защото нищо не е изключено", казва един от събеседниците на изданието.

По-рано Тръмп сподели, че ще направи много важно изявление на 15 ноември. Очаква се той да обяви намерението си да се кандидатира за президент през 2024 г. След умерените резултати на републиканците на междинните избори обаче в американските медии се появиха спекулации, че партията може да не подкрепи кандидатурата му и че Тръмп обмисля да отложи за неопределено време обявяването на участие в изборите.