Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е получил обвинение, че е осъществил "незаконен план за потискане на негативна информация“, включително незаконно плащане на 130 000 долара, наредено от ответника, за да потисне негативната информация, която би навредила на кампанията му, съобщава CNN.

Причината, поради която той е извършил престъплението за фалшифициране на бизнес досиета, е била отчасти "насърчаване на кандидатурата му“, се твърди в обвинителния акт.

В обвинителния акт срещу Доналд Тръмп се твърди още, че бившият президент е участвал в заговор за подкопаване на почтеността на изборите през 2016 г.

Това е първият път, когато Тръмп и неговите адвокати могат напълно да проучат степента на обвиненията срещу него и това, което прокурорите трябва да докажат в процеса.

Наказателните обвинения произтичат от разследването на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг за тайни плащания на пари, направени по време на президентската кампания през 2016 г., на жени, които твърдят, че са имали извънбрачни връзки с Тръмп, което той отрича.

Тръмп отрича всички неправомерни действия и адвокатите му са категорични, че ще се борят за сваляне на обвиненията.