Доналд Тръмп твърди, че четирите му наказателни дела са увеличили подкрепата му сред чернокожите американци, тъй като те са свързани с това, че е бил "дискриминиран", предаде Sky News.

Бившият президент заяви също, че снимката, която му е направена, след като му бе повдигнато обвинение в опит да подмени резултата от изборите в САЩ през 2020 г. в щата Джорджия, е била "прегърната" от "черното население".

По време на събитие за чернокожи консерватори в Южна Каролина преди републиканските първични избори в събота Тръмп сравнява собствените си правни проблеми с историческото наследство от предразсъдъци срещу афроамериканците в правната система на САЩ.

Бившият президент, който се надява да спечели завръщане в Белия дом на изборите в САЩ през ноември, говори на годишната гала вечер на Федерацията на чернокожите консерватори в петък: "Бях обвинен втори път, трети път и четвърти път, и много хора казаха, че затова чернокожите ме харесват, защото са били много наранени и дискриминирани, и всъщност гледаха на мен като на дискриминиран."

Той добавя: "Беше доста невероятно, но евентуално, може би, има нещо в това".