Словенските железници пуснаха нова железопътна линия, която съживява легендарния маршрут на Австро-Унгарската империя, построен за първи път преди повече от 150 години, съобщава Euronews Travel.

Влакът преминава през три държави и осем града на Адриатическото крайбрежие само за два часа. Маршрутът е сезонен – тази година влакове по него ще се движат до 30 септември.

Влакът тръгва всеки ден в 07:50 часа сутринта от североизточния италиански пристанищен град Триест, който предлага на туристите елегантна комбинация от крайбрежни дворци и кафенета.

Маршрутът след това отвежда пътниците през границата в Словения, където спира на четири гари – Сежана, Дивача, Пивка и Илирска-Бистрица.

След това влакът се отправя към Хърватия, където спира в Шапяне и Опатия-Матули, преди да достигне крайната си дестинация в 9:54 часа - пристанищният град Риека, с неговите уютни алеи, заобиколени от дворци от епохата на Хабсбургите и театър от XIX ти век, изрисуван от Густав Климт.

В обратната посока от Риека влакът тръгва всеки ден в 06:25 часа сутринта.

Освен това цената на билетите по целия маршрут започва от само осем евро в едната посока. Цените падат за придвижването по отделни участъци от него.