Трафиканти на мигранти намушкаха гранични полицаи на магистрала в Румъния.

Двама гранични полицаи бяха нападнати с нож от трафиканти на мигранти на паркинг за камиони на магистрала А1 Тимишоара-Арад, близо до град Ортишоара в окръг Тимиш. За да заловят нападателите, граничните полицаи са произвели 13 изстрела, но агресорите са успели да избягат и сега се издирват, съобщава News.ro.

В нощта на вторник срещу сряда двама гранични полицаи, които са били на смяна, са били ранени от трафиканти на мигранти. Двамата били дежурни близо до паркинг за камиони на магистралата, когато забелязали 8 мигранти и 3-ма трафиканти, които се опитвали да се качат в камион.

Граничните полицаи им извикали да спрат и се опитали да ги задържат, но един от трафикантите тръгнал да напада граничарите с нож. Единият от полицаите е ранен в рамото, а вторият е с четири прободни рани в прасеца, бедрото, седалището и коляното.

За да спрат агресора, граничните полицаи са произвели 13 изстрела във въздуха. Те успели да заловят осемте нелегални мигранти и един от тримата водачи. Двамата нападатели са успели да избягат и в момента се издирват.

Ранените гранични полицаи са откарани за оказване на медицинска помощ и според лекарите няма опасност за живота им.