Силни бури и торнада в Тенеси убиха най-малко шестима души и причиниха значителни щети, като местните служби за спешна помощ съобщават за десетки хиляди жители останали без ток, предаде The Guardian.

"Към момента можем да потвърдим, че трима души са починали - двама възрастни и едно дете, в резултат на торнадото. Освен това на 23 души е оказана медицинска помощ в болница", съобщиха от окръг Монтгомъри в Тенеси.

В предградията на Нешвил са регистрирани още три смъртни случая, съобщиха от Службата за управление при извънредни ситуации в Нешвил.

Според уебсайта за проследяване на прекъсванията на електрозахранването повече от 80 000 души в Тенеси са останали без ток на 9 делември.

От шерифската служба на окръг Монтгомъри съобщиха, че има нанесени щети на няколко къщи в град Кларксвил. Много дървета, електропроводи и къщи също са били засегнати от бурите.

Националната метеорологична служба издаде предупреждение за торнадо по-рано в събота следобед за няколко предградия на Нешвил.

"Това е ден, който никой не е искал или очаквал", е заявил кметът на Кларксвил Джо Питс. "Знаем, че има големи щети в цялата общност."