TikTok обявява въвеждането на TikTok Now - нов начин за създаване на съдържание и свързване на потребителите с любимите им хора, информира Mediafax.

От тази есен TikTok разширява гамата си от творчески инструменти и обявява старта на TikTok Now, за да подкрепи още повече автентичните и спонтанни връзки в платформата.

С TikTok Now хората могат да създават дълбоки връзки и да се забавляват в лесен за използване формат. Те ще получават ежедневно известие да направят 10-секунден видеоклип или снимка с основната и предната си камера, за да споделят важните моменти от деня.

TikTok ще започне да тества TikTok Now през следващите седмици.

TikTok Now твърди, че се основава на безопасността на общността и неприкосновеността на личния живот. Така че създателите могат да решават кой може да разглежда и взаимодейства с тяхното съдържание. Те могат да блокират други потребители и да избират кои коментари да се показват върху съдържанието, което създават. Освен това, ако смятат, че някой нарушава правилата на общността на TikTok, могат да докладват акаунта за преразглеждане.

За лица под 16 години, които създават акаунт в приложението TikTok Now, акаунтът им ще бъде автоматично зададен като личен, точно както в приложението TikTok.

Лица под 18 години няма да могат да споделят съдържание в канала Explore.

За хората на възраст 13-15 години възможността за получаване на коментари ще бъде ограничена до "Приятели", за да се предпазим от нежелани взаимодействия.

Освен това за потребителите над 18-годишна възраст има някои допълнителни настройки. Освен че могат да споделят съдържание с общи приятели, те могат да избират да публикуват съдържание в общността на TikTok Now въз основа на избраните от тях настройки за поверителност.

Автоматичната настройка е "Приятели", но те могат да променят и опциите:

- В екрана за публикуване потребителите трябва да кликнат върху бутона "Приятели".

- Там те могат да изберат кой да вижда публикациите в TikTok Now.