Мнозинството от американските избиратели казват, че ще гласуват за кандидати от Републиканската партия на междинните избори за Конгреса на САЩ, пише The Washington Post. Според проучване на изданието, проведено съвместно с ABC News, 49% от анкетираните подкрепят републиканците, а 48% са готови да гласуват за демократите.

Както беше отбелязано, сред потенциалните избиратели подкрепата за Републиканската партия е още по-висока, 50% от анкетираните могат да гласуват за нейните кандидати, а 48% планират да гласуват за Демократическата партия. В същото време независимите американци също са по-лоялни към републиканците - 53% ще гласуват за кандидати от "червената" партия, а само 45% са готови да подкрепят демократите.

Освен това повечето американци смятат, че именно Републиканската партия може да помогне на Съединените щати да решат проблемите, пред които е изправена държавата, включително в икономиката. Републиканците в този случай са подкрепени от 42% от анкетираните, а 40% от тях са готови да заложат на Демократическата партия.

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън не изключи, че Републиканската партия ще опита импийчмънт, ако спечели междинните избори за Конгрес, които ще се проведат на 8 ноември.