Украинската армия понася опустошителни загуби, като при това загиват най-опитните и мотивирани бойци на Въоръжените сили на страната, пише The Times.

"Украинската армия приветства Бахмут като златна възможност да убие колкото се може повече руски войници, докато се подготвя за пролетна офанзива, за да си върне територията, изгубена миналата година. Но жертвите от украинска страна са опустошителни, което води до въпроси от някои относно далновидността да се изразходват някои от най-добре обучените войници на страната в улична битка сграда за сграда за почти изоставения, почти унищожен малък град“. Това пише авторът Катрин Филп, която решава за образност да сравни Бахмут със Сталинград.

Този репортаж се фокусира върху работата на украински военни лекари от полева болница в град Дружковка, разположен западно от Бахмут.

Разказва се историята на един от лекарите, който се оплаква от високата смъртност, тъй като много украински войници са приети в болницата с множество рани.

Катрин Филп го попита дали много от пациентите на болницата оцеляват и се възстановяват. Лекарят не може да отговори нищо утешително. След като се поколеба, той въздъхна и отговори:

"Обикновено резултатът е отрицателен“.