Доставките на оръжия за Украйна рискува да изпразни британските арсенали, предупреди министърът на отбраната в сянка на опозиционната Лейбъристка партия Джон Хийли в интервю за вестник The Telegraph.

По думите му Обединеното кралство спешно трябва да попълни запасите, от които се извършват доставки за Украйна, в противен случай британската армия рискува да остане без необходимото оръжие. "Украйна изчерпва нашите арсенали и правителството действа твърде бавно в попълването им", алармира Хийли. Политикът смята, че Обединеното кралство се нуждае от рестартиране на държавната отбранителна програма, което ще ускори развитието на отбранителната индустрия и превъоръжаването на британските войски.

По-рано телевизионният канал Sky News, позовавайки се на източници, информира, че британската армия не разполага с достатъчно боеприпаси и екипирани единици в случай на въоръжен конфликт с участието на силите на НАТО. Бе съобщено, че за да се заменят оръжията, изпратени в Украйна, бюджетът за отбрана на кралството трябва да бъде увеличен с три милиарда лири годишно.