В нощта на 28 срещу 29 януари ирански военни съоръжения и петролни заводи са били подложени на атака с дронове, съобщават световните медии.

Експлозии са избухнали във военен завод в град Исфахан, както и във военни съоръжения в град Хой, в нефтохимически завод в град Азаршахр и в Кередж, провинция Алборз.

Съобщава се и за взривове в столицата Техеран.

По данни на арабският телевизионен канал Al Arabiya поредицата експлозии се дължи на въздушни удари на Израел срещу военнопромишления комплекс на Иран. Информацията бе разпространена на фона на нарастващото напрежение между Техеран и Тел Авив Израел заради ядрената програма на Иран.

Силната експлозия във военен завод в централния ирански град Исфахан е била причинена от "неуспешна" атака с дрон, съобщиха иранските държавни медии, позовавайки се на Министерството на отбраната, предава Reuters.

"(Атаката) не е засегнала нашите заводи и мисия... и такива слепи мерки няма да окажат влияние върху продължаването на напредъка на страната“, се казва в изявлението на Министерството на отбраната на ислямската страна.

През юли властите на Иран обявиха, че са арестували диверсионен екип, съставен от кюрдски бойци, работещи за Израел, планирали да взривят "чувствителния" център на отбранителната индустрия в Исфахан.