Погрешната вяра на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън в неограничената мощ на Америка тласна Украйна в ръцете на Русия, пише Дъглас Макгрегър в статия за изданието The American Conservative.

"Политиците във Вашингтон са готови да извършат всяко престъпление, ако то е в името на унищожаването на Русия“, пише авторът на материала.

Според Макгрегър, с оглед на мрачните перспективи Украйна да си върне някога изгубените територии, бъдещето на Киев сега е в ръцете на Русия.

"За Вашингтон има морално отговорен и практичен отговор: Киев трябва да спре кръвопролитието и да сключи с Москва Москва. За съжаление, за САЩ подобно решение е немислимо", отбелязва авторът.

Докато Вашингтон снабдява Украйна с пари, военна помощ и оборудване, Киев ще се съпротивлява, а управляващата политическа класа на Америка ще се обогатява от ситуацията, уверен е Макгрегър.

"Вашингтон, неговите съюзници в НАТО и украинците няма да получат нищо стратегическо, а Русия вероятно ще стане по-силна. САЩ ще съжаляват", заключава авторът.