Състоянието на американския предприемач Илон Мъск намаля с 12,6 милиарда долара само за едно денонощие, съобщава Bloomberg.

Агенцията припомня, че загубите на собственика на социалната мрежа Twitter станаха рекордни в началото на 2023 г. Това се дължи на спада с 9,75% на акциите на Tesla и експлозията на прототипа на космически кораб Starship, който бе изстрелян от площадка в Тексас на 20 април.

Освен това Bloomberg посочва, че много потребители на Twitter са отказали да подновят своя платен абонамент за Twitter Blue, който струва осем долара на месец.

Мъск е вторият най-богат човек в света след президента и главен изпълнителен директор на Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно. Състоянието на основателя на Tesla и SpaceX се оценява на 164 милиарда долара. Общото състояние на Арно достига 211 милиарда долара.

Двамата се "съревновават“ за първото място от миналата година: през декември Мъск загуби от Арно първото място в класацията. Тогава бе съобщено, че състоянието му е намаляло с около 200 милиарда долара и Мъск стана първият човек в света, загубил толкова много пари за кратък период. По това време състоянието на бизнесмена бе 147,7 милиарда долара, което е най-ниската стойност за повече от две години.

Мъск пое Twitter на 27 октомври 2022 г. Сделката възлизаше на 44 милиарда долара.