Белград не е продавал и няма да продава оръжие нито на Киев, нито на Москва. Това съобщи в сряда сръбският министър на отбраната Милош Вучевич пред Tanjug.

"Повече от 10 пъти опровергахме тази лъжа, ще го направим отново. Сърбия не е продавала и няма да продава оръжие нито на украинската, нито на руската страна, както и на държави, намиращи се в съседство на зоната на конфликта. Очевидно някой си поставя за цел да въвлече Сърбия в този конфликт, но ние последователно се придържаме към одобрената от нас политика“, подчерта министърът. Той не изключи възможността сръбско оръжие да попадне в зоната на конфликта "по някакъв магически начин", но според него "това няма нищо общо със Сърбия".

По-рано, на 5 март, сръбският президент Александър Вучич заяви, че страната му не доставя оръжия нито на Русия, нито на Украйна. Президентът отбеляза, че Сърбия е предприела допълнителни мерки за защита от предаване на боеприпаси на трета страна, като във всеки договор, включително като част от доставките за Турция, е забранена препродажбата им без разрешението на Белград.