Новият британски премиер Риши Сунак проведе телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски, в рамките на който го е уверил, че Лондон ще продължи да оказва подкрепа на Киев. Това се казва в съобщение, разпространено от кабинета на британския министър-председател след разговора.

"Премиерът каза, че по време на неговия мандат Обединеното кралство ще продължи да предоставя на Украйна същата силна подкрепа, както досега, и президентът Зеленски може да разчита на продължаващата солидарност на британското правителство“, се казва в документа.

В изявлението се отбелязва, че и двете страни са подкрепили "продължаването на политиката на икономически санкции" срещу Руската федерация с цел поддържане на натиска върху Москва.

Сунак е изразил надежда за "скорошна лична среща" със Зеленски. Той също така е подчертал "важната роля на работата, която МААЕ извършва в Украйна, за да гарантира безопасността на ядрените съоръжения и прозрачността при разпространението на всякаква дезинформация“.