Стратегическото поражение на руснаците във войната е неизбежно. Защото партньорите, които оказват помощ на Украйна, разполагат с по-големи ресурси от Руската федерация. Това заяви заместник-началника на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Олексий Громов, цитиран от РБК-Украйна.

"Стратегическото поражение на Русия във войната срещу Украйна е неизбежно. Тъй като нашата държава е подкрепена от водещите страни в света, чиито ресурси са много по-големи в сравнение с Руската федерация", уверен е Громов.

Той отбеляза, че ВСУ изпълняват задачите си и продължават да се бият.

"Ние ще устоим и ще победим. Ще направим всичко, за да стигнем до държавната граница на Украйна и да укрепим войските толкова, че да обезсърчим врага да не посяга на нашите земи в бъдеще“, добави Громов.

Припомняме, че по-рано началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната Кирил Буданов прогнозира, че решителни битки очакват Украйна от средата до края на пролетта. И това ще бъде повратна точка във войната.

В Киев също така прогнозират, че тази година може да бъде победоносна за Украйна и украинците ще могат да се насладят на добри новини в средата или втората половина на 2023 г., отбелязва РБК-Украйна.