Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, коментирайки военното състояние в Украйна, заяви, че е необходимо да се подготвим за засилени военни операции и ракетни атаки от Руската федерация, предава "Украинская правда“.

Пристигайки на срещата на външните министри на НАТО в Брюксел на 28 ноември, генералният секретар на Алианса отбеляза, че в момента на фронтовата линия в Украйна се водят интензивни боеве.

Освен това "видяхме вълни от атаки с дронове срещу украински градове“, добави той.

"Трябва да се подготвим за засилени битки и засилени атаки с въздушни ракети срещу украински градове. Това прави още по-важно съюзниците от НАТО да подкрепят Украйна“, отбеляза Столтенберг.

Генералният секретар приветства неотдавнашните съобщения за помощ за Украйна от страните-членки на НАТО, по-специално Германия, Нидерландия и Румъния.

Ден преди това Столтенберг заяви, че е уверен, че съюзниците ще продължат да предоставят значителни количества военна помощ на Украйна.

Той също така обясни защо не може да се говори за липса на военни успехи на Украйна през кампанията 2023 г., въпреки почти неподвижната фронтова линия.