Сръбският премиер Ана Бърнабич отхвърли обвиненията на опозицията за измама на парламентарните и местните избори миналия месец, като увери, че бъдещото правителство ще продължи работата по интеграцията в ЕС, пише европейската редакция на Politico

Сръбският премиер твърди, че опозицията е водила кампания, като се е фокусирала върху обиди към президента Александър Вучич "вместо да предлага някаква визия, цели или идеология".

Тя също така обвинява, че предсрочни избори в Сърбия са били проведени именно по искане на опозицията, но "именно те са уведомили директно международните наблюдатели още преди деня на вота, че не признават резултатите".

Бърнабич изброява редица реформи, които сръбското правителство е приложило през последните години, за да подобри изборната ситуация, и твърди, че наблюдателите не са имали съществени коментари по резултатите от вота.

Според нея победата на управляващата Сръбска прогресивна партия в крайна сметка се обяснява с факта, че "електоратът просто показа ясно предпочитание към конкретни планове и доказани постижения".