Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич и началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на западната ни съседка Милан Мойсилович инспектираха войските на границата с Косово. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на отбраната на Сърбия.

"Вицепремиерът, министърът на отбраната Милош Вучевич и началникът на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили Милан Мойсилович посетиха днес частите на сръбската армия и полиция, които изпълняват задачи по административната линия. Министърът на отбраната бе убеден във високия морал и готовност на военнослужещите от сръбската армия и полиция бързо и категорично да изпълняват поставените задачи. От вчера вечерта сръбската армия е в най-висока степен на бойна готовност", съобщиха от пресслужбата на военното ведомство в Белград.

По-рано властите на Косово приведоха силите си за сигурност в пълна бойна готовност. В отговор по заповед на върховния главнокомандващ на Сърбия - президентът Александър Вучич, войските на западната ни съседка също бяха приведени в бойна готовност.