Кабинетът на премиера на Гърция Кириакос Мицотакис обяви, че ще има пренареждане в гръцкото правителство се европейските избори. "Пренареждането включва две важни промени, които отразяват съществуващите проблеми по въпросите на прецизността и земеделските производители", пише Kathimerini, като се позова на пресконференция на Павлос Маринакис.

Промените в състава на правителството на Кириакос Мицотакис са:

Първо, Такис Теодорикакос е назначен на мястото на Костас Скрекас, който досега водеше битка срещу ценовия контрол в Министерството на развитието, като това е ход, който показва, че правителството се фокусира върху проблемите от ежедневието на гражданите.

Двама ръководители от Тесалия отиват в Министерството на развитието на селските райони: Костас Циарас е назначен за министър, а Христос Келас - за заместник-министър, което показва какво точно иска правителството.

В отдел "Миграция" Никос Панайотопулос, идващ от района на Източна Македония и Тракия, заменя Димитрис Кайридис, засилвайки представителството на Северна Гърция.

Има и много "сини" ръководители, които влизат от парламентарната група, като Язонас Фотилас в областта на културата, Костас Карагунис в областта на труда, Стефанос Гикас от Корфу като заместник-министър на корабоплаването и Костас Гюлекас по въпросите на Македония и Тракия.