Държавният глава на Полша Анджей Дуда проведе среща в президентския дворец с британския престолонаследник принц Уилям, който пристигна на необявена предварително визита в страната в сряда, предава държавната информационна агенция PAP.

Темата на разговора е била хуманитарната помощ за воюващата а Украйна, съобщиха от президентската канцелария във Варшава. "Посещението на принц Уилям в Полша е посветено на подкрепата за Украйна и подкрепата за Полша като страна, която подкрепя Украйна. То има символично и политическо значение“, подчерта Павел Яблонски, заместник-министър на външните работи.

"Принцът на Уелс благодари на поляците за тяхната щедрост и гостоприемство“, подчертаха още от президентската пресслужба в Twitter.

В сряда принц Уилям посети база в град Жешув (Ржешов), където се срещна с британски и полски войници, разположени там, както и с вицепремиера и министър на националната отбрана на Полша Мариуш Блашчак.

"Срещнах се с британски и полски войници в Полша, от които научих за изключителната им работа за Украйна. От името на всички нас, благодаря ви“, заяви принц Уилям.

В публикация в Twitter Министерството на отбраната подчерта, че в момента в Полша има около 400 британски войници, повечето от които са разположени в югоизточната част на страната.