По време на следствените действия в Ростовска област е избухнало взривно устройство от един от дроновете, които са атакували региона на 4 март, предава УНИАН, като се позовава на съобщение на губернатора на областта Василий Голубев в Telegram.

Според Василий Голубев инцидентът е станал в Морозовския район, недалеч от летището. Избухнал е "падналият" през нощта безпилотен летателен апарат.

"Засегнати са, по предварителни данни, осем души. Те са извършвали следствени действия на мястото на падането на дрона. Пострадалите са откарани в областната болница, където им се оказва медицинска помощ. В Морозовск са изпратени допълнителни медицински екипи", допълва Голубев.

Украинската медия припомня, че тази нощ (4 срещу 5 април) е съобщено за мощни експлозии в близост до военното летище в Морозовск в Ростовска област.

Местните власти посочват, че руската противовъздушна отбрана е свалила повече от 40 въздушни цели, повредена е електрическа подстанция. Цивилни граждани не са пострадали.

Според източници на УНИАН операцията е била проведена от въоръжените сили на Украйна и Службата за сигурност на Украйна (СБУ). В резултат на нападението над летището са унищожени най-малко шест руски самолета, а други осем са повредени.