Руските войски се опитват да подсилят защитата на Севастополския залив от атаки на Въоръжените сили на Украйна, съобщава партизанското движение АТЕШ в Telegram канала си.

Съгласно разпространената информация, руските сили са ускорили усилията, след като ВСУ атакуваха големите десантни кораби "Ямал“ и "Азов“ с крилати ракети и морски безпилотни апарати.

Сега командването на Черноморски флот на ВМС на Русия блокира преминаването на катери и поставя нови заграждения на входа на залива.

"Агент на АТЕШ също съобщи, че окупаторите се опитват да ограничат достъпа до Кей 91. Групата "Кримский ветер“ помага за наблюдението на ситуацията в залива... Уважаеми жители на окупирания полуостров, продължавайте да предавате информация за ситуацията в залива“, пишат партизаните.

Военноморските сили на Украйна съобщиха, че по време на успешната операция вероятно са били поразени не само двата големи десантни кораба "Ямал“ и "Азов“, но и разузнавателният кораб "Иван Хурс“. Тяхната загуба осакати руската логистика и командване и контрол, се отбелязва още в текста.