Спекулациите около здравословното състояние и местонахождението на чеченския президент Рамзан Кадиров не спират. В "издирването" на Кадиров се включи и британският новинарски канал Sky News.

Кремъл заяви че "няма информация" за здравословното състояние на Рамзан Кадиров, така че какво знаем? 

Sky News се опита да локализира кадри, публикувани от Кадиров в Telegram, до неговата резиденция в Чеченската република, в центъра на Грозни.

Във видеото, публикувано на 17 септември в 13:00 местно време, Кадиров се е снимал как се разхожда под дъжда, за да информира последователите си в Telegram, че е в добро здраве.

Той е озаглавил видеото: "Съветвам всички, които не могат да различат истината от лъжите в интернет, да се разходят на чист въздух и да подредят мислите си. Дъждът действа  ободряващо."

Линията от високи дървета, отличителните две пешеходни алеи, разделени от трева и сграда, която се появява на заден план на news pic 2
©
видеото, е помогнала на британската медия да анализира кадрите. 

"Според метеорологичната справка на timeanddate от 17 септември в града (Грозни) е имало "дъждове" рано сутринта и следобед времето е било облачно. Данните на сайта показват също така, че в Грозни не е валяло през нито един друг ден от миналата седмица", проучват от Sky News.

"Местонахождението на чеченския президент все още е неизвестно, но той е бил в Грозни", заключават от британската медия.