Ситуацията в Бахмут остава тежка за въоръжените сили на Украйна (ВСУ), но "управляема“. Руснаците са преминали към така наречената "сирийска" тактика на изгорената земя, унищожавайки с огън сгради и позиции. Това заяви командващия Източната група войски на Украйна генерал-полковник Александър Сирски, цитиран от РБК-Украйна.

"Нашите смели войници изтощиха вагнеровците с действията си, така че сега врагът е принуден да включи специални сили и десантни части в битките за Бахмут“, отбеляза той, като подчерта, че битката е тежка и от двете страни.

"Противникът е преминал към така наречената "сирийска" тактика на изгорената земя. Унищожават сгради и позиции с въздушни удари и артилерийски огън. Отбраната на Бахмут продължава. Ситуацията е трудна, но контролируема", докладва Сирски.

Известно е, че вчера той е посетил най-горещите участъци на фронта в Бахмутското направление, където е изслушал командирите на войскови части и групи за хода на отбраната и проблемни въпроси, изискващи незабавно решаване.

Генералът е взел оперативни решения на място и е поставил задачи, а също така се е срещнал с личния състав на бригадите на Сухопътните войски, Десантно-щурмовите войски, териториалната отбрана, които "героично устояват на настъплението на противника в Бахмутското направление“.

Сирски награди най-добрите бойци с медали, ценни подаръци и парични награди.