Командващият Сухопътните войски на Украйна генерал-полковник Александър Сирски е направил посещение в Бахмут в неделя, предава РБК-Украйна, като се позовава на Центъра за военни медии.

"Командващият Сухопътните войски генерал-полковник Александър Сирски вчера, 5 март, отново посети частите, които защитават Бахмут и в покрайнините на града“, се казва в разпространеното съобщение.

В текста се цитират думите на генерала, според когото боевете за Бахмут са достигнали най-високата степен на напрежение.

"Врагът хвърли в битка допълнителни сили на "Вагнер“. Нашите войници смело защитават позициите си в северната част на Бахмут, опитвайки се да не допуснат отцепването му“, обясни Сирски.

Той отбеляза, че съпротивата в Бахмут продължава няколко месеца.

"През цялото това време опитите на врага да превземе града бяха разбити от стабилността на нашите войници. Нашите защитници нанесоха значителни щети на врага, унищожиха голямо количество техника, принудиха най-добрите щурмови части на "Вагнер“ да бъдат хвърлени в битка и отслабиха настъпателният потенциал на противника“, добави командирът.

По-рано през деня президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе редовно заседание на Ставката, в рамките на която военните се застъпиха за продължаване на защитата на Бахмут.