Главнокомандващият украинските въоръжени сили Александър Сирски е заявил, че продължава оптимизацията на военните организационни структури, които пряко отразяват широкомащабно руско нападение. Някои войскови групировки на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще бъдат преструктурирани, а също така ще бъде установен процес на ротация. Това е съобщил александър Сирски във Facebook, предава Украинская правда.

По думите му "сега, като се отчита опитът от бойните действия, се прилагат организационни мерки. Тяхната основна цел е да се опростят процесите и да се повиши максимално качеството и ефективността на управлението".

Сирски е отбелязал, че някои групировки на войските ще бъдат преструктурирани. "На първо място става дума за кадровия потенциал на управлението, за неговото компетентно и рационално преразпределение".

"Един от моите приоритети е да установя процеса на ротация на личния състав на бойните бригади. По-специално, някои военни части участват в отблъскването на въоръжената агресия на Руската федерация още от първите дни на пълномащабното нахлуване", е заявил той.

"Освен това е важно да се обърне повече внимание на въпросите за почивка на нашите войници, попълването на въоръжението и военната техника и възстановяване на боеспособността на бригадите като цяло", е коментирал Сирски.