Въоръжените сили на Украйна продължават напредването си в посока Бахмут, като бележат успехи по фланговете, става ясно от съобщение на Сухопътните войски генерал Александър Сирски, цитирано от РБК-Украйна.

"Силите за отбрана продължават отбранителната операция и се справят добре по фланговете на Бахмут“, се казва в съобщението на генерала, в което се допълва, че украинските военни са пленили наемник от ЧВК на Министерството на отбраната на Руската федерация – "Ветеран“.

По-рано в интервю за РБК-Украйна прессекретарят на Източната групировка на ВСУ полковник Сергей Череватий заяви, че украинските военни са на път да вземат Бахмут в тактическо обкръжение и постигат успехи по фланговете на север и юг от града.

В самия Бахмут ВСУ контролират укрепения район край "Самолета“ – твърдения, потвърдени и от данните от Института за изследване на войната. В доклада от 24 май се съобщава, че руснаците са забавили темпото на настъплението в Бахмутско направление именно заради атаките на ВСУ по фланговете.