Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски е инспектирал позициите на военните в Бахмутско направление, като е предприел стъпки за подобряване на защитата на града, съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на Military Media Center.

"Сирски оцени ситуацията и предприе мерки за разрешаване на проблемни въпроси, които пречат на войниците да изпълняват ефективно бойни задачи. Освен това генерал-полковникът взе редица решения за укрепване на способностите на Въоръжените сили на Украйна да поддържат отбраната и да нанасят загуби на противника“, се казва в съобщението.

Командващият Сухопътните войски е отбелязал, че сега е в ход най-напрегнатият етап от битката за Бахмут. Обстановката в града е тежка, но противникът губи техника и жива сила.

Той обясни, че отбраната на Бахмут се дължи на военна необходимост и се основава на компетентното използване на отбранителни способности, изградени укрепления и оборудвани огневи съоръжения.

"Смелостта и героизмът на нашите войници, съчетани с умелото боравене с оръжие, използването на силите и средствата, направиха възможно защитата на града извън всички срокове и прогнози. Ние изчисляваме всички възможни сценарии и ще действаме адекватно на ситуацията“, увери Сирски.

Междувременно говорителят на Източната групировка на Въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий отбеляза, че ситуацията в Бахмут е трудна, но е стабилизирана.