Командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски е съобщил, че украинските войски са пробили отбранителната линия на руските сили край Бахмут, предава УНИАН

Сирски е отбелязал, че "общата обстановка на източното направление остава тежка. Противникът там не се отказва от намеренията си да възобнови настъпателните действия на Купянското и Лиманското направление, за което активно се подготвя".

"Продължават ожесточени боеве в района на Бахмут. След загубата на селищата Андреевка и Клещеевка миналата седмица противникът провежда многобройни контраатаки от различни посоки, опитвайки се безуспешно да си върне загубените позиции“, е отбелязал командирът.

"В боевете в Бахмутското направление бяха разбити и изведени от строя някои от най-добре подготвените части на Руската федерация: 72-ра отделна мотострелкова бригада, 31-ва и 83-та отделни десантни бригади. Въпреки това врагът не спира да се опитва да си върне загубените позиции. Разбира се, ние продължаваме да се движим напред. Това е само още една стъпка към пълното освобождаване на нашите територии.", е посочил Сирски.

На 15 септември Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че Андреевка в Донецка област е освободена, а на 17 септември украинските сили освободиха селището Клещеевка в Донецка област. През денонощието на Таврийското направление украинските сили са унищожили 135 руски войници и са ранили 177, посочва украинската агенция.