"Врагът хвърля в битка нови щурмови групи на "Вагнер", бойци на други частни компании, парашутисти. Те обаче не успяват да превземат Бахмут, а в някои райони въоръжените сили успешно контраатакуват". Това заяви командващият Източната група войски генерал-полковник Александър Сирски, съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на Военния медиен център.

"В Бахмутското направление продължават интензивни боеве. Противникът предприе множество атаки, опитвайки се да пробие отбраната на нашите позиции в няколко посоки. Въпреки това, благодарение на твърдостта и смелостта на защитниците на Крепостта, действията на противника се провалиха“, заяви той. 

По думите му, за да вървят напред, руските части полагат максимални усилия и не разчитат на нищо. Въпреки значителните загуби, нови щурмови групи "Вагнер", бойци на други частни компании и парашутисти непрекъснато се втурват в битка, но врагът не може да овладее града.

"Ситуацията е доста тежка. В същото време в някои части на града врагът беше контраатакуван от нашите части и напусна някои позиции“, добави Сирски.

Медията припомня, според британското разузнаване продължават тежки близки боеве в западните райони на град Бахмут, Донецка област.

По-рано основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин заяви в Telegram, че бойците му напреднали до 230 метра в Бахмут в различни посоки и че само 2,9 квадратни километра от града остават под контрола на Украйна.