"Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) имат известен тактически успех на Купянското и Лиманското направление. В останалите части на фронта обстановката е напрегната, водят се тежки боеве". Това е съобщил главнокомандващият  въоръжените сили на Украйна Александър Сирски в Telegram, предава РБК-Украйна.

Сирски е отбелязал че, руските войски се опитват да навлязат в границата на Донецка област, използвайки превъзходство във въздуха, ракети и артилерийски боеприпаси. "Денонощно окупаторите водят настъпателни действия с подкрепата на бронирана техника. В отделни направления те се опитват да щурмуват пеша, на вълни, от взвод до рота, понякога батальон", е съобщил той.

"Особено тежка ситуация се е създала на Бахмутско направление в районите източно от Часов Яр и Клещеевка, в Авдеевския район, в районите на Бердичи, Орловка, Водяне, Первомайское, в Новопавливка, в Новомихайловски район", е посочил Сирски.

Той е подчертал, че Часов Яр остава под контрола на ВСУ. "Опитите на противника да пробие към града са неуспешни".

Напрегната остава обстановката и на Лиманското, Ориховското и Херсонското направление. "В района на Кринки на левия бряг на Днепър руските сили се опитват да изтласкат ВСУ от плацдарма".

"В същото време имаме известен тактически успех на Купянското и Лиманското направление", е съобщил главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна.