Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е приет отново в болница в Милано,само седмици след изписването му. Tова са съобщили четирима източника на Reuters.

Двама от източниците са заявили, че Берлускони е бил откаран в болницата "Сан Рафаеле" за медицински прегледи. Италианският канал SkyTG24 съобщи, че след изследванията лекарите му решили, че той ще остане през нощта.

От "Сан Рафаеле" не са потвърдили, че Силвио Берлускони ще остане да нощува.

86-годишният Берлускони напусна "Сан Рафаеле" миналия месец след шест седмици лечение на белодробна инфекция, свързана с хронична миеломоноцитна левкемия, вид рак, който засяга белите кръвни клетки.

Здравето му значително се влоши през последните години, с "операция на открито сърце" през 2016 г. и многобройни хоспитализации след заразяването му с COVID-19 преди три години.

Силвио Берлускони е министър-председател на Италия през 1994-1995 г., 2001-2006 г. и 2008-2011 г. и въпреки че няма пряка роля в правителството, неговата партия Forza Italia е член на дясната коалиция на премиера Джорджия Мелони.

Акциите на MFE-MediaForEurope (MFEB.MI), която се контролира от семейство Берлускони, е увеличила печалбите след новината и се търгува с над 2% покачване на акциите.

"Хайде, Силвио“, написа вицепремиерът Матео Салвини, един от основните политически съюзници на Берлускони, в публикация в Instagram, коментирайки новината за хоспитализацията на Берлускони.