Един човек е загинал на борда на полет Лондон-Сингапур, който се натъкна на сериозна турбуленция, съобщи Singapore Airlines във вторник, при която самолетът очевидно се е сринал за няколко минути, преди да бъде отклонен към Банкок, където екипите за спешна помощ се втурнаха да помогнат на ранените пътници сред бурното времe, съобщава Associated Press.

Boeing 777-300ER, с общо 211 пътници и 18 членове на екипажа на борда, кацна в Банкок в 15:45 часа местно време, съобщи авиокомпанията в публикация във Facebook.

Данните за проследяване от FlightRadar24 показаха, че полетът на Singapore Airlines се движи на височина от 37 000 фута (11 300 метра). Малко след 11:00 часа българско време Boeing 777 внезапно и рязко се спуска до 31 000 фута (9 400 метра) за период от около три минути, показват данните.

Самолетът остава на 31 000 фута (9400 метра) малко под 10 минути, преди бързо да се спусне и да кацне в Банкок за малко под половин час. Спускането се случи, когато полетът беше над Андаманско море, наближавайки Мианмар.

Спешни екипи от болница на около 20 километра от летището бяха на място, за да прехвърлят ранените пътници от полет SQ321 от Хийтроу извън пистата за лечение. Видеоклипове, публикувани в платформата за съобщения LINE от летище Суварнбуми, показват редица линейки, които се движат към мястото на инцидента.

"Singapore Airlines изказва най-дълбоките си съболезнования на семейството на починалия“, каза авиокомпанията. "Ние работим с местните власти в Тайланд, за да предоставим необходимата медицинска помощ и изпращаме екип в Банкок, който да предостави всяка необходима допълнителна помощ“.