Всички фактори, "включително факторът сигурност“, ще бъдат взети предвид при вземането на решение за участието на руския президент Владимир Путин в срещата на върха на Групата на двадесетте (Г-20) в Индонезия. Това заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"За да вземем решение за формата на нашето участие, <...> ще бъдат взети предвид всички фактори, включително факторът сигурност“, заяви Песков, отговаряйки на въпрос дали личното присъствие на руския лидер на срещата на Г-20 не е прекалено опасно в настоящата ситуация.

Песков припомни, че Путин има покана да отиде в Бали, където ще се проведе срещата на върха. "За което сме благодарни на страната–организатор на предстоящата среща на върха“, добави той.

На 9 август служителят на украинското президентство Михаил Подоляк заяви, че ако Владимир Путин присъства на срещата на Г-20, Владимир Зеленски може също да се присъедини към сбирката на световните лидери в Индонезия, за която вече получи покана от премиера на азиатската страна Джоко Уидодо.

Срещата на върха на Г-20 ще се проведе присъствено на 15-16 ноември.