Китайският лидер Си Дзинпин призова Китайската народноосвободителна армия (НОА) да бъде по-боеспособна, в случай че трябва да участва във военни действия. Думите на китайския лидер предава ТАСС.

"Необходимо е да се засили всеобхватната подготовка на въоръжените сили, да се гарантира тяхната готовност за бойни действия“, каза Си Дзинпин. Според него командването на НОАК трябва да въведе иновативни технологии и да формира механизми за ефективно участие в битките.

"Светът претърпява епохални промени все по-бързо и по-бързо. В тази връзка несигурността и дестабилизиращите фактори, които засягат сигурността на КНР, се увеличават“, каза китайският лидер. Той припомни необходимостта от защита на суверенитета, сигурността и националните интереси на Китай.

По-рано Си Дзинпин заяви, че страната е избрала свой собствен път на развитие, който напълно отговаря на нейните реалности и национални особености. Според него основната задача на Комунистическата партия на страната е да обедини представителите на всички етнически групи и да създаде силна модерна социалистическа държава.

Превод и редакция: Рени ТОМОВИЧ