Народноосвободителната армия на Китай (НОАК) трябва да подобри своята бойна способност и да бъде готова за военни действия. Това заяви президентът на Китай Си Дзинпин по време на инспекцията на Съвместния оперативен център на командването на Централната военна комисия на Комунистическата партия на Китай, предава Китайската централна телевизия (CCTV).

"Необходимо е да се засили всеобхватната подготовка на въоръжените сили, да се гарантира тяхната готовност за бойни действия“, цитира медията думите на Си Цзинпин.

Командването на НОАК трябва да насърчава иновациите в армията, да формира надеждни механизми, така че китайските войски да могат да участват в битки с висока ефективност, допълни Си.

"Светът претърпява епохални промени все по-бързо. В тази връзка несигурността и дестабилизиращите фактори, засягащи сигурността на Китай, нарастват. Трябва твърдо да защитаваме националния суверенитет, сигурността и интересите на развитието на нашата родина“, допълни лидерът на Пекин.

Според китайския лидер в новото време е изключително важно да се осигури правилното идеологическо възпитание на войниците и офицерите. "Необходимо е да съсредоточим всички усилия върху военните дела,  бързо да подобрим уменията на нашите войски за водене на победоносна война“, призова Си Дзинпин.Си Цзинпин инструктира да се подобри боеспособността на китайската армия в случай на военни действия