Бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер е коментирал пред американската редакция на Politico, че симпатизира на мнозинството от американците, разтревожени и дори обезпокоени от реванша през 2024 г. между Джо Байдън и Доналд Тръмп и, че САЩ имат нужда от "нова кръв" в Белия дом.

"Наистина е така, защото никой от тях не е перфектен, а също и поради възрастовия фактор", е коментирал 76-годишният Шварценегер. "Имаме нужда от нова кръв. Винаги казвам, че имаме нужда от нова порода лидери".

В същото време Шварценегер се е оплакал от липсата на ясна възможност за нови лица, в която и да е от двете големи политически партии.

"Когато Байдън прави пресконференция, всички я отразяват. И когато Тръмп направи нещо... дори когато кихне, те го покриват", заявява той. "Заглавията са изцяло Байдън или изцяло Тръмп, така че няма място за някой от тези други момчета. Как се изгражда име?"

Самият Шварценегер беше очевидно изключение в собствената си политическа кариера. През 2003 г. филмовата звезда от А-списъка и шампион по бодибилдинг шокира Калифорния и политката в САЩ, когато се кандидатира за губернатор и спечели. Републиканецът прекарва години в Калифорния, управлявайки от центъра, включително като става защитник на околната среда.