Руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на конферентен разговор обяви назначаването на Александър Моисеев за главнокомандващ на руския флот, Константин Кабанцов за командир на Северния флот и Сергей Пинчук за командир на Черноморския флот, съобщава РИА Новости, като се позовава на Министерството на отбраната на Руската Федерация.

"По време на конферентна връзка с ръководството на въоръжените сили на Руската федерация министърът на отбраната на Руската федерация армейски генерал Сергей Шойгу обяви указа на президента на Руската федерация за назначаването на върховен главнокомандващ на ВМФ адмирал Александър Моисеев, командващия Северния флот вицеадмирал Константин Кабанов, командващия Черноморския флот вицеадмирал Сергей Пинчук“, се казва в съобщението.

"Колеги, поздравления! Вие разбирате огромната отговорност, която пада върху вашите плещи. И се надявам, че ще се справите със задачите, които върховният главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация, Министерството на отбраната на Русия Федерацията и, разбира се, страната са ви поставили“, - цитира ведомството думите на Шойгу.