Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу инспектира командния пункт на едно от формированията на групировката "Изток", изпълняваща бойни мисии в Украйна, в Южно-Донецкото направление на определяната от Москва "специалната военна операция", съобщава ТАСС.

"Министърът на отбраната на Русия инспектира предния команден пункт на едно от съединенията на групировката "Изток“ в Южно-Донецко направление по време на работа в зоната на военните действия. На командния пункт той изслуша доклада на генерал Рустам Мурадов и офицери от щаба за текущата обстановка и действията на войските“, съобщиха от министерството.

Отбелязва се, че в хода на работата министърът е обърнал специално внимание на организацията на комплексната поддръжка на войските от групировката, включително условията за безопасно разполагане на личния състав, както и на работата на медицинските и тиловите части.

Шойгу благодари и на военнослужещите, изпълняващи задачи във войната в Украйна, за проявената всеотдайност и героизъм, и връчи държавни награди, ордени за храброст и Георгиевски кръст "За храброст".

"Наградите са заслужени. Борите се достойно! Предстои още много работа обаче. Силно се надявам да продължите да служите вярно на страната ни. На добър час, успех и, разбира се, приберете се у дома живи!" - подчерта министърът на отбраната.