Руският министър на отбраната Сергей Шойгу инспектира подразделения руската армия в Украйна. Това съобщиха пред журналисти във военното ведомство в четвъртък, предава ТАСС.

"Сергей Шойгу провери условията за разполагане на личния състав и военната техника в пунктовете за временно разполагане на военни части. По време на изслушването на командирите на части Сергей Шойгу обърна специално внимание на организацията в областта на всестранното обезпечения на участващите в специалната операция войски“, се казва в изявлението на руското министерство на отбраната.

По време на посещението министърът на отбраната разгледа и позиционните райони на военните части, условията за настаняване и отопление на личния състав, както и готвенето и храненето. "На фронтовата линия Сергей Шойгу разговаря с военнослужещите от групата и благодари на личния състав за отличното изпълнение на задачите по време на специалната военна операция. След като попита за настроението на бойците, той получи ясен отговор: "Боево!“ - съобщиха от военното ведомство.

По време на проверката на една от медицинските части началникът на медицинската служба на полка докладва на министъра на отбраната за организацията на медицинското осигуряване на военнослужещите в екипираната на терен медицинска част, както и запасите от лекарства и медицинско оборудване. Според военното ведомство Шойгу е обърнал внимание на поддържането на температурния режим в землянките.

След приключване на работата на фронтовата линия ръководителят на руското военно ведомство поздрави военнослужещите с настъпващата Нова година.