Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу инспектира щаба на групата войски "Восток“ по време на работа в хода на военните действия в Украйна, където изслуша командира на групата за текущата обстановка. Това съобщиха пред журналисти от Министерството на отбраната на Руската федерация, предава ТАСС.

"Министърът на отбраната на Руската федерация армейски генерал Сергей Шойгу инспектира щаба на групировката войски "Восток“ по време на работа в зоната на специалната военна операция“, съобщиха от ведомството.

На командния пункт на групировката "Восток" Шойгу изслуша доклада на командващия групата генерал-лейтенант Рустам Мурадов за текущата обстановка и действията на групата войски, командващите по другите направления. "Министърът на отбраната на Руската федерация изслуша и командирите на обединенията и съединения за хода на бойните задачи по основните направления“, посочват от министерството.

Отбелязва се, че "в хода на работата министърът на отбраната на Руската федерация обърна специално внимание на организацията на всестранната поддръжка на войските, участващи в специалната военна операция, организацията на укрепителните работи и създаването на условия за безопасно разполагане на личния състав на полето, както и работата на медицинските и тиловите части."

Министърът е благодарил на военнослужещите, че смело изпълняват задачи в Украйна, и връчи държавни награди на военнослужещите за тяхната всеотдайност и героизъм.

"Вие служите достойно, вие защитавате нашето Отечество, вие помагате на нуждаещите се от помощ, вие правите всичко, за да доближите деня, който се нарича Ден на победата“, заяви Шойгу.